leuk oefenmateriaal voor groep 3

leuk oefenmateriaal voor groep 3

De kinderen in groep 3 werken elke dag keihard in de klas, om goed te leren lezen en rekenen. Regelmatig vragen ouders wat ze thuis kunnen doen om met hun kinderen te oefenen.

Vorige week plaatsten we al iets in de app. Hierbij wezen we op Youtube filmpjes waarbij kinderen kunnen oefenen met: letters flitsen, wisselrijtjes lezen en woorden flitsen.

Mocht uw kind er geen genoeg van kunnen krijgen, dan volgen hieronder nog enkele ( gratis) sites, die bruikbaar zijn.

Voor het oefenen met lezen op tempo:

www.avi-lezen.nl

Bovenin (links) klikken op : Voor Kinderen! En daarna: begin met lezen

U kunt nu een Avi-niveau aanklikken waarmee u wilt oefenen. Begin met M3 ( Midden groep 3) U kunt kiezen uit 2 snelheden.

Laat uw kind voorlezen en luister of dit foutloos gaat. Is het nog te moeilijk of gaat het te snel, ga dan een niveau of tempo omlaag, of oefen eerst nog met de Youtube filmpjes. In de klas oefenen enkele kinderen hier ook al mee.

Voor het oefenen met rekenen:

https://app.enormail.eu/activate?f=6634&a=5277553&c=1972bc

Deze link verwijst naar oefenbladen rekenen groep 3. Ze lijken op opgaven die later dit jaar in de Reken-Cito van groep 3 terugkomen. Ook dit oefenen de kinderen in de klas. Maar mocht u het leuk vinden om af en toe eens een sommetje thuis te doen, dan is dit geschikt.

Deze oefeningen komen van de website:

http://www.wijzeroverdebasisschool.nl/

Dit is een site met tips voor ouders. Wellicht vindt u er nog meer leuk materiaal.

We hopen dat u en de kinderen genieten van de oefeningen. Zorg er uiteraard voor dat de kinderen er plezier aan beleven. Korte oefenmomenten ( 5 tot 10 minuten) werken bij jonge kinderen vaak het best.

 

 

Terug

Schiedamseweg 227

3026 AN Rotterdam

010 - 462 49 08

info@nullnicolaas-school.nl