Groep 0

De Nicolaasschool heeft een samenwerkingsverband met de peuterspeelzalen Vlinder 1 en Vlinder 2. Deze peuterspeelzalen vallen onder de verantwoordelijkheid van Stichting Peuter & Co. Zij bieden peuters van 2 tot 4 jaar de mogelijkheid om spelenderwijs kennis en vaardigheden op te doen ter voorbereiding op de basisschool.De peuterspeelzalen werken volgens het onderwijsprogramma: Kaleidoscoop.

De peuters van de groepen nul komen 5 dagdelen per week naar de peuterspeelzaal, drie ochtenden en twee middagen. De tijden zijn als volgt:

’s Ochtends van 8.20 – 11.20 uur

’s Middags van 12.15 – 15.15 uur

Woensdag van 8.20 – 10.05 uur of van 10.45 – 12.30 uur

Gedurende deze dagdelen worden de peuters gestimuleerd in hun gehele ontwikkeling en taalverwerving. Daarnaast worden er met grote regelmaat activiteiten voor ouders georganiseerd, gericht op de opvoeding en ontwikkeling van de peuter omdat we vinden dat de samenwerking tussen peuterspeelzaal, ouders en school heel belangrijk is voor de optimale ontwikkeling van kinderen; succes op de basisschool begint thuis. Op de peuterspeelzaal leren kinderen door samen te spelen en bieden we ouders de mogelijkheid om te leren hoe ze dit leerproces thuis kunnen voortzetten, verdiepen en uitbreiden. De ouderactiviteiten zijn dus een belangrijk onderdeel van het programma in de groepen nul; de resultaten van de kinderen worden er positief door beïnvloed.