Thema 'Dierentuin' in de groepen 1-2

Thema 'Dierentuin' in de groepen 1-2

Woensdag 7 maart 2018

In onze groepen 1/2 zijn we bezig met het thema ‘Dierentuin’ van Kleuterplein. We praten, lezen, zingen en spelen over allerlei dingen die met dieren te maken hebben. In dit thema komen dieren uit de dierentuin voorbij. De kinderen verdiepen zich in verschillende diersoorten en hun bijzonderheden. U kunt uw kind helpen dit thema nog beter te beleven. Hieronder vindt u activiteiten om samen te doen en een speciale thuisopdracht. Het is voor kinderen fijn om te merken dat hun ouders weten waar zij op school mee bezig zijn.

 

Dieren in de winkel Op posters, kaarten, folders en producten staan vaak dieren afgebeeld. Doe een spelletje als u bijvoorbeeld in de supermarkt of in een winkelcentrum bent met uw kind: diegene die het eerst drie dierentuindieren heeft gezien, is de winnaar. Of maak het moeilijker door elkaar opdrachten te geven als: Wie ziet het eerst een beer? Wie ziet een plaatje van een slang?

 

De letter p hoort bij het thema ‘Dierentuin’ Elk thema heeft zijn eigen letter. De ‘p’ is de letter bij het thema ‘Dierentuin’. Benoem met uw kind thuis de letter p ( spreek uit: puh) door middel van spelletjes. Denk aan het zoeken van dierennamen: panda, pinguïn, papegaai, panter... Of spelletjes met deze letter tijdens het koken: prei, plank, pan, pot, pollepel, peterselie... Buiten op de fiets of vanuit de auto kan het ook: parkeren, parkeerplaats, prullenbak, nummerbord met de ‘p’... Benoem kennissen of familie die de letter p in hun naam hebben: Paula, Paulien, Patricia, Paul...

 

Spelen met dieren Veel spelletjes en speelgoed hebben met dieren te maken. Bouw samen een dierentuin en bepaal welke dieren er te vinden zijn. Waar komen de hokken? Houd rekening met de mensen die door de dierentuin moeten lopen. U kunt ook samen met uw kind een plattegrond van een dierentuin tekenen. Uw kind tekent en u schrijft erbij welk dier er in het hok staat: de giraffe, de beer, de krokodil, de schildpad…

 

Dierenraadsels Doe tijdens een moment van wachten met uw kind een spelletje waarbij dieren in verschillende categorieën worden ingedeeld: Noem een dier dat vliegt. Noem een dier dat eieren legt. Noem een dier dat onder water woont. U kunt ook dieren omschrijven zonder de naam te noemen: Het heeft een bruine vacht, het heeft scherpe nagels, het is een gevaarlijk dier, het dier woont in Afrika… Geraden?

Terug