Wijkleerlingenraad zorgt voor BroodBak

Donderdag 15 december 2016

De kinderen van de wijkleerlingenraad hebben ervoor gezorgd dat er vanaf vandaag een BroodBak voor de school staat.

Wat is dat en waarom staat dat daar?

Dat kunt u hieronder lezen.

Per dag gooien wij in Nederland 435.000 broden weg. Ontzettend zonde! En wist je dat eenden en vogels ziek worden van al het brood dat ze krijgen? Ook komen er ratten op de broodresten af, en dat wil natuurlijk niemand! De Nicolaasschool werkt samen met Stichting BroodNodig en de gemeente Rotterdam om oud brood te verzamelen en recyclen. De Nicolaasschool is één van de plekken waar brood wordt ingezameld en waar een BroodBak staat!

Ouders, leerlingen en omwonenden kunnen hun oude brood dat niet meer eetbaar is recyclen.

Hoe recycle je brood?

De gemeente maakt compost van het ingezamelde brood. Compost wordt gebruik om de aarde vruchtbaarder te maken (voeding voor de aarde). Zo gaat het oude brood terug naar de natuur en wordt het niet weggegooid.

Hoe gebruik je de BroodBak?

Brood dat te oud is om te eten kun je achterlaten in de BroodBak. Belangrijk is dat er alléén brood in belandt, beschimmeld mag ook, maar er mag geen plastic zakken of ander afval in! Schud je broodzakje dus leeg in de BroodBak. Je eventuele broodzakje neem je weer mee of stop je in een gewone prullenbak.

Eens per week komt de gemeente langs om het brood op te halen en te recyclen tot compost.

Op www.broodnodig.co vind je meer informatie en ook recepten met als ingrediënt oud brood. Heeft u ook een recept met oud brood? Mail het naar recept@broodnodig.co.