Oordopjes voor bij het computeren

Donderdag 8 september 2016

Beste ouder(s) en of verzorger(s),

Dit schooljaar is er een andere (experimentele) manier voor het gebruik van de koptelefoons, wanneer leerlingen met de computers werken.

Samsung oordopjes

Ieder kind krijgt vanaf groep 3( van de school) zijn/haar eigen Samsung oordopjes in een plastic zakje. Op dit zakje is een wit schrijfvlak en de leerkracht schrijft daar duidelijk de naam van het kind op.

Het is de bedoeling, dat ieder kind het zakje met oordopjes in zijn of haar lade bewaart.

De leerling is zelf verantwoordelijk voor de oordopjes; dit geldt vooral in de bovenbouw.

In de onderbouw zal de leerkracht dit waarschijnlijk iets meer in de gaten houden.

Oordopjes in de klas

Als er achter in de klas aan de computer wordt gewerkt, gebruikt de leerling zijn/haar eigen oordopjes.

Dat geldt ook voor het computerlokaal. Als een leerling geen oordopjes meeneemt, kan hij/zij ook niet luisteren naar muziek of de lees- of taaloefening maken.

Het is absoluut VERBODEN om de oordopjes aan elkaar uit te lenen (uit hygiënisch oogpunt).

Mee naar huis?

Er zijn al kinderen geweest met de vraag of ze de oordopjes mee naar huis mogen nemen.

Er is geen bezwaar om dit toe te staan. Kinderen maken dan met de juf of meester de afspraak, dat ze de oordopjes de volgende dag weer inleveren bij de leerkracht. Aan de leerkracht wordt overgelaten of dit kind de oordopjes voor een tweede keer mag meenemen.

De kinderen moeten er in ieder geval voor zorgen, dat zij oordopjes hebben om te gebruiken bij de computer. Als kinderen de oordopjes ruilen met die van thuis kan dat geen probleem zijn; als ze maar een setje werkende oordopjes op school hebben. Vooral de kinderen in de bovenbouw (zeker 7+8) zijn daar zelf verantwoordelijk voor. Als ze liever hun eigen koptelefoon willen gebruiken, is dat ook oké.

Oordopjes kwijt of kapot

Helaas kunnen ze hun oordopjes verliezen of de oordopjes kunnen kapot gaan.

Op school kunnen ze een nieuw setje kopen bij de administratie (Marianne Schreuder) tegen een betaling van € 2,00.

Met vriendelijke groet,

Team Nicolaasschool