Wethouder Hugo de Jonge op de Nicolaas

Vrijdag 3 juni 2016

Deze week was de wethouder, Hugo de Jonge, op de Nicolaasschool.

Vanuit de gemeente wordt een leerroutekaart ontwikkeld bedoelt als hulpmiddel bij (advies)gesprekken en om kinderen bewust te maken van de mogelijkheden in opleidingen richting beroepen.

Onze IB-er Laura Kemeling heeft meegedacht met de initiatiefnemers en daarom kwam de wethouder naar onze school toe, om met zijn team de leerroutekaart toe te lichten en te bespreken in de groepen 7 & 8.

Het is de bedoeling dat met ingang van het nieuwe schooljaar iedere onderwijsinstelling (PO, VO, MBO/HBO/Universiteit) met behulp van de leerroutekaart leerlingen bewust gaat begeleiden in de mogelijkheden van leerroutes. Dit om ouders en kinderen vollediger te kunnen informeren. Ook over bijvoorbeeld welke profielen er allemaal zijn, en wanneer daarvoor gekozen moet worden.