Leer- en veerkracht in de Nicolaasschool

Woensdag 25 mei 2016

Leer- & veerkracht in de Nicolaasschool!

U heeft de Leer- & veerkrachtposter vast al zien hangen in de hal van het hoofdgebouw of in de hal van de dependance 5/6…

Een deel van dit jaar, maar vooral komend schooljaar worden alle teamleden van de Nicolaasschool door Dr. Van Zundert opgeleid in de positieve psychologie! Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer je inzet op het ver-groten van de mentale veerkracht en het welbevinden van leerlingen en leerkrachten, je de optimale voorwaarden schept om tot leren te kunnen komen. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een cultuur waarbinnen het schoolteam, ouders en leerlingen met plezier in de school zijn en het beste uit zichzelf en elkaar weten te halen. We hebben dus invloed op ons eigen gevoel van geluk…en verhogen daarmee ook nog onze prestaties...Hoe mooi is dat!