Gezond:Diëtiste  en schoolfruit

Gezond:Diëtiste en schoolfruit

Woensdag 1 november 2017

Diëtiste Bij het eerste rapport van dit schooljaar ontvangen de kinderen ook een ‘Lekker Fit’ rapport. Hierin staat onder andere de BMI score van uw kind vermeld. De BMI score zegt iets over de verhouding tussen de lengte en het gewicht.  Zoals u waarschijnlijk weet, werkt diëtiste Eline op de Nicolaasschool. Als wij ons zorgen maken over de BMI score, nemen wij contact  met u op. Wij overleggen dan met u of begeleiding door de diëtiste prettig is voor uw kind. U kunt zelf ook het initiatief nemen. Als u denkt dat  begeleiding door de diëtiste noodzakelijk is, kunt u dit aangeven bij de leerkracht van uw kind.    Schoolfruit Omdat wij gezonde voeding belangrijk vinden, doen we ook dit jaar weer mee met het schoolfruitprogramma. Vanaf 13 november (tot en met 20 april) krijgen de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag groente en/of fruit aangeboden in de klas. Met het schoolfruitprogramma willen wij de kinderen kennis laten maken met diverse fruitsoorten en hen stimuleren om dagelijks fruit mee te nemen. Het zou dus leuk zijn als de kinderen op maandag en dinsdag ook groente of fruit meekrijgen naar school als tussendoortje.