Thuis lezen met uw kind

Thuis lezen met uw kind

Woensdag 9 december 2015

Veel ouders van kinderen die leren lezen ( of lezen moeilijk vinden) willen graag thuis oefenen met hun zoon of dochter. Maar wat kun je als ouder allemaal doen?

Hieronder wat tips, waar uw kind echt van zal genieten.

  • Lid worden van de bibliotheek is altijd goed. Laat uw zoon of dochter een boekje hardop voorlezen aan u. 10 minuutjes oefenen per dag is genoeg. Weet u niet precies welke boekjes geschikt zijn? Vraag het eens aan de leerkracht van uw kind.
  • Op Youtube staan veel filmpjes die geschikt zijn om de klanken (letters) goed te oefenen. Zoek op Youtube bijvoorbeeld naar: letters flitsen, kern 5, veilig leren lezen. ( of een hogere of lagere kern) Ga naast uw kind zitten en luister of ze de klank goed uitspreken. ( Als u twijfelt aan de uitspraak, of welke kern er geoefend moet worden, vraag het dan even na bij de juf) Dit is een voorbeeld van zo een oefening:
  • https://www.youtube.com/watch?v=k6meClYSMHA
  • wisselrijtjes lezen is ook erg belangrijk. Ook hier staan goede voorbeelden van op Youtube. Zoek bijvoorbeeld naar: veilig en vlot kern 5. Uw kind kan gewoon de aanwijzingen volgen en u kijkt en luistert mee. Is het nog te moeilijk? Probeer dan bijvoorbeeld kern 1,2 of 3. Dit is een voorbeeld van zo een oefening:
  • https://www.youtube.com/watch?v=NP8_ZwOimas
  • Op Youtube staan ook voorbeelden van woorden flitsen. Ook dit is een goede oefening. Zoek bijvoorbeeld op: woorden flitsen kern 3. Dit is een voorbeeld van zo een oefening:
  • https://www.youtube.com/watch?v=p4fUxeNE4LM

We hopen dat u hier wat aan hebt en wensen u en uw kind veel leesplezier.

 

 

 

 

Terug

Schiedamseweg 227

3026 AN Rotterdam

010 - 462 49 08

info@nullnicolaas-school.nl