Kamp groep 8: nieuws uit Baarn 2

Woensdag 17 mei 2017

Lieve ouders,
Een verslag van de dinsdag in Baarn is wel op zijn plek! Wat hebben de kinderen en de leerkrachten vandaag genoten. Van het weer, van de leuke kampspellen en van het spelen in het bos.  Veel kinderen waren de hele dag druk met boomklimmen, hutten bouwen, maar ook met voetballen en basketballen.

De dag begon om 07.45 uur. Na een prima ontbijt hebben wij in de ochtend  'het Expeditie Robinsonspel' gespeeld. De kinderen deden dingen, die bij een echte survival of expeditie niet zouden misstaan. Zo maakten ze vuur, gaven ze geblindoekt water door en knuffelden ze met bomen. Samenwerken was hierbij erg belangrijk.
De rest van de dag zijn wij doorgekomen met verschillende waterspelletjes, omdat het inmiddels wel erg warm was geworden. Het middagspel speelden we toen het iets koeler was geworden. Gelukkig maar, want bij het spel 'Levend Stratego' moest veel gerend worden. De meiden van alle klassen namen het op tegen de jongens en dat ging er fanatiek aan toe. Na een spannende strijd wonnen....de dames!!

's Avonds aten we heerlijke nasi en daarna begon het avondspel. De kinderen probeerde als echte rechercheurs een moord op te lossen in het 'CSI-spel'. De leerkrachten speelden allemaal een personage die de moord op een bekende rapper gepleegd zou kunnen hebben. Elk personage werd streng ondervraagd door de kinderen. ' Waar was u op de tijd van de moord? Hoe was uw relatie met het slachtoffer?' De meesters en juffen gaven antwoord en gingen helemaal op in hun rol. De kinderen moesten daar erg om lachen, maar namen het onderzoek wel serieus. Uiteindelijk lukte het een aantal leerlingen om de juiste verdachte achter de tralies te krijgen.
Tot slot hebben de leerlingen nog heerlijk gedanst in de disco, tot het echt tijd was om weer te gaan slapen.

Morgen wordt het weer een geweldige dag. Hierover later meer!