Kamp groep 8:  nieuws uit Baarn

Kamp groep 8: nieuws uit Baarn

Dinsdag 16 mei 2017

Hallo lieve ouders,
Vanochtend zijn wij onder grote belangstelling uitgezwaaid op onze 'Coolsingel'  de Schiedamseweg. Om 10.15 uur zijn wij aangekomen in Baarn. Wij kunnen u verzekeren dat het er hier vandaag een stuk rustiger aan toe is gegaan dan bij jullie thuis in Rotterdam. We hebben allereerst de hele dag  genoten van het heerlijke weer. Na een rondleiding over het kampterrein hebben 's middags de 'in 25 vragen rond de wereld' speurtocht gedaan. Een wandelspeurtocht van bijna twee uur, waarin wij konden genieten (en wennen) van de mooie bosrijke omgeving. Na het avondeten, hebben we heerlijk met elkaar gebasketbald, gevoetbald en in het bos gespeeld, totdat het tijd was voor het 'dierengeluiden spel'. De kinderen moesten hier op zoek naar bijvoorbeeld een gekko, een rode mier of tijgermug. Toch wel lastig om de geluiden van deze dieren te herkennen.
Alsof de dag nog niet lang genoeg geduurd had gingen we met de hele groep het bos in, op zoek naar wilde zwijnen. Uiteraard altijd verschrikkelijk spannend voor iedereen. Gelukkig vertellen de leerkrachten de leerlingen precies wat zij moeten doen, mocht een wild zwijn te dichtbij komen. Voordat we het bos in gaan wordt dit uiteraard tot in de puntjes geoefend in het kamphuis. We zijn onderweg een paar zwijnen tegengekomen en ze hebben ons met rust gelaten. Iedereen is weer veilig op het terrein aangekomen.
Na een heerlijke douche en nog iets te drinken, zat de eerste dag er laat in de avond op. Dinsdagochtend mag iedereen om 07.30 uur weer uit zijn bedje.