Het Leer- & Veerkrachttraject

Niet alleen kinderen, maar je hele team laten floreren? Kinderen niet alleen op de arbeidsmarkt voorbereiden, maar ook op het leven zelf?

De Nicolaasschool is aan de slag gegaan met de innovatieve, integrale aanpak ‘Leer- en Veerkracht’,  van Dr. R.M.P. van Zundert. Gebaseerd op de wetenschap vanuit de positieve psychologie worden mentale veerkracht en welbevinden pijlers onder het schoolbeleid en wordt de school een optimale leer- en werkplek!

Het Leer- en Veerkrachttraject is een integraal meerjarentraject gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten vanuit de positieve psychologie en de kennis van het brein. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer je langdurig, schoolbreed inzet op het vergroten van de mentale veerkracht en het welbevinden van leerlingen en leerkrachten, je de optimale voorwaarden schept om tot leren te kunnen komen. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een cultuur waarbinnen het schoolteam, ouders en leerlingen met plezier in de school zijn en het beste uit zichzelf en elkaar weten te halen. We hebben dus invloed op ons eigen gevoel van geluk…en verhogen daarmee ook nog onze prestaties...Hoe mooi is dat!

Het wetenschappelijk resultaat van dit traject? Leraren staan in hun kracht voor de klas en ervaren meer werkplezier. Leerlingen zitten lekker in hun vel, zijn mentaal sterk en veerkrachtig, leren makkelijker, hebben meer energie, motivatie en plezier op school. Het creëert een optimale leer-, werk- en leefomgeving wat uiteindelijk ook in de resultaten te zien is.

Dr. R.M.P. van Zundert, die eveneens verbonden is aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, begeleidt de komende drie jaar zelf het team van de Nicolaasschool waardoor de kwaliteit gegarandeerd is en wij direct van de nieuwste inzichten vanuit de wetenschap kunnen en mogen profiteren! De kennis en de inzichten die dit met zich meebrengt zullen steeds verder verweven worden in ons dagelijks handelen en binnen het leerstofaanbod.

Ook voor u als ouder zullen er dit schooljaar  momenten zijn waarop u zelf (al dan niet in de groep van uw kind)  kennis kunt maken met de positieve psychologie én Dr. R.M.P. van Zundert. Gedurende het jaar zullen wij u uiteraard over deze momenten informeren. De inloopochtenden staan al vermeld in onze schoolkalender.